תאונת דרכים עם אוטובוס

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

FREEPIK

לא אחת מגיעים אל משרדינו נפגעי תאונות דרכים , אשר תוהים את מי עליהם לתבוע בגין הפגיעות שנגרמו להם. כאשר מדובר בתאונת דרכים שבה מעורב אוטובוס, זה עשוי לבלבל אף יותר. מן הסתם, בתאונות מסוג זה עלולים להיות נפגעים רבים, אך אל דאגה, החוק הגדיר בדיוק כיצד יש לפעול על מנת שלכל נוסע או אדם שמעורב בתאונה תהיה כתובת לפנות אליה לקבלת פיצויים.

סוגי תאונות דרכים בהן מעורב אוטובוס

לצערנו, גם בזמן הנסיעה באוטובוס אין שום הבטחה לכך שלא תתרחש תאונה. תאונות שמערבות אוטובוס יכולות להתרחש כמו כל תאונת דרכים רגילה, שבה האוטובוס פוגע בכלי רכב אחר כאשר חנה או היה בתנועה, או כאשר האוטובוס בולם בחוזקה ובפתאומיות, מתנגש חזיתית, סוטה מהמסלול ועוד.

פגיעות נוספות עלולות להתרחש כאשר הנוסעים עולים או יורדים מהאוטובוס, כאשר אחד הנוסעים מועד עקב נפילה במדרגות או כתוצאה מאיבוד שיווי משקל בזמן הנסיעה, פגיעה עקב סגירה של דלתות האוטובוס על איבר גוף של הנוסע, יד או רגל ואפילו ראש, ועוד.

כל פגיעה שאירעה בעקבות אחד מהתרחישים הללו מזכה את הנפגעים בפיצויים. השאלה היא, את מי תובעים?

החוק לנפגעי תאונות דרכים (הפלת"ד) מגן על כל נוסע שנפגע

חוק הפלת"ד קובע כי לכל אדם שנפגע בתאונת דרכים מגיע לקבל פיצויים בגין הפגיעות שאירעו לו, וזאת ללא תלות באשמת התאונה.

כאשר אדם נפגע בתאונת דרכים בזמן שנסע באוטובוס עליו לתבוע את ביטוח החובה של הנהג שהיה אשם בתאונה. לצורך העניין, אם הנהג בלם בפתאומיות בגלל רכב שחתך אותו בכביש ונכנס את נתיב הנסיעה שלו, עליו לתבוע את הנהג האשם. לעומת זאת, אם הנוסע מעד בגלל שהנהג החל לנסוע לפני שמצא מקום ישיבה, הוא יכול לתבוע את חברת הביטוח שמבטחת את נהג האוטובוס.

תאונת דרכים באוטובוס שהיא תאונת עבודה

לא מעט אנשים נפגעים כאשר הם בדרכם לעבודה או בדרך מהעבודה לביתם. תאונה כזו מוגדרת כתאונת עבודה, ועל מנת לקבל את הפיצויים בגין הפגיעות שנגרמו לנוסע המעורב בתאונה, יש צורך לדווח מוקדם ככל שניתן על התאונה למקום העבודה ולפתוח בהליך תביעת פיצויים מול המוסד לביטוח לאומי.

נפגעתם בזמן הנסיעה באוטובוס? כך תבטיחו את קבלת הפיצויים שמגיעים לכם

על מנת להבטיח שתקבלו את מלוא גובה הפיצויים שמגיעים לכם מפגיעה בזמן הנסיעה באוטובוס, מומלץ לנקוט בצעדים הבאים:

  1. תעדו את פרטי האוטובוס – מספר האוטובוס, הקו, שם חברת ההסעות. תוכלו אף לצלם את האוטובוס בזירת התאונה.
  2. תיעוד פרטי הנהג – שמו המלא של הנהג, מספר רישיון הנהיגה ופרטי חברת הביטוח בה הוא מבוטח.
  3. תיעוד פרטי העדים – אם היו עדים לתאונה (בנסיעה באוטובוס בדרך כלל לא קשה למצוא עדים), מומלץ לקחת גם מהם פרטים – שם, תעודת זהות וטלפון ליצירת קשר.
  4. שמרו את הקבלה שקיבלתם עבור הנסיעה, רשמו את מקום התאונה והשעה שבה היא התרחשה ותעדו את מיקום הזירה – הכתובת, שם התחנה וכדו'. במידת האפשר צלמו את הזירה.
  5. התפנו לקבלת טיפול רפואי, וודאו שהרישומים נעשים תחת תאונת דרכים. גם אם לא הלכתם מיד לרופא, אם לאחר מספר ימים הלכתם להיבדק, יש לציין את כל פרטי התאונה בדיווח הראשוני לרופא.
  6. יש לדווח למשטרה על התרחשות התאונה. מומלץ לאחר קבלת טיפול רפואי לגשת לתחנת המשטרה באזור התאונה כדי לקבל העתק של דוח התאונה.
  7. תעדו את כל הרישומים הרפואיים, כולל קבלות, מרשמים, הפניות, בדיקות והליכים רפואיים שקשורים לפגיעה מהתאונה.
  8. תעדו גם קבלות והוצאות כספיות שנדרשו מכם לצורך טיפולים רפואיים, רכישת תרופות, נסיעות לבדיקות וכדומה.
  9. הצעד האחרון שעליכם לעשות הוא לפנות לעורך דין שמתמחה בתאונות דרכים לצורך ניהול התיק וייצוג שיזכה אתכם בגובה הפיצויים המרבי שמגיע לכם.

 האם מומלץ לקבל כל פשרה שמציעה חברת הביטוח?

בדרך כלל חברת הביטוח מציעה פשרה, אך במרבית המקרים כדאי לדחות אותה מ- 2 סיבות:

  1. יש נזקים שעלולים לצוץ מספר שבועות לאחר התאונה. כדאי לחכות מעט כדי לתעד כל מה שמופיע בהמשך על מנת לקבל את מלוא הפיצויים.
  2. ברגע שהתביעה מול חברת הביטוח נסגרת לא ניתן לפתוח אותה מחדש. זו סיבה נוספת להמתין, ובמידה ויש בכך צורך, לדחות את הצעת חברת הביטוח כדי שבית המשפט יקבע האם מגיעים לנפגע פיצויים גבוהים יותר.

על מנת לקבל את ההחלטה הטובה ביותר יש לבחון כל מקרה לגופו ולהתייעץ רק עם עורך דין שמתמחה בניהול תיקי תביעה מסוג זה.

 

 

$(function(){setImageBanner('63cc0f41-22bc-432a-9c9e-dc204352d28c','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,21781,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה