הליקס- אחד מסוגי הפירסינגים הנפוצים בעולם

$(function(){})
להאזנה לתוכן:

אם אתם שוקלים לעשות פירסינג כלשהו, כדאי שתדעו כי הליקס מהווה כיום את הבחירה הפופולארית ביותר. מדובר על אחד מסוגי הפירסינגים אשר לא מעט אנשים בישראל ובעולם כולו בוחרים לעשות וזאת בשל העובדה שמדובר על עגיל מיוחד, במיקום מיוחד, שבולט, מושך תשומת לב ויוצר את המראה המבוקש לכל אדם שמעוניין לייחד את המראה שלו באמצעות שילוב פירסינג או עגילים מסוגים שונים.

pixabay

מהו עגיל הליקס?

עגיל הליקס אשר לעיתים קרוי גם: "פירסינג סחוס" הוא עגיל אשר ממוקם על הסחוס המצוי בקפל החיצוני של האוזן. ניתן למצוא מספר ויראציות של הפירסינג המדובר לרבות הליקס קדמי, הליקס כפול, הליקס משולש או טארגוס שנקרא גם פירסינג אנטי הליקס. מה שמבדיל בין הסוגים השונים הוא בעצם האזור המדויק שבו מצוי העגיל על האוזן.

זמן ההחלמה לאחר שעושים הליקס

אם אתם תוהים כמה כואב לעשות הליקס, כדאי שתדעו שלא מעט פירסרים אומרים כי הכאב יהיה תלוי בסף הכאב האישי של כל אדם. כל  סוג של פירסינג כואב שכן מדובר על העברה של מחט דרך העור. בכדי לסייע לתהליך לעבור כמה שיותר בקלות, חשוב מאוד לבחור בפירסר מיומן ומקצועי אשר יבצע את הניקוב בצורה מיומנת.

זמן ההחלמה המלא של העגיל המדובר יהיה בדרך כלל בין שלושה עד שישה חודשים, כאשר חשוב מאוד לשמור בצורה הראויה ביותר על הפירסינג בזמן שהוא מחלים. לעיתים ההחלמה תדרוש יותר זמן ולעיתים יהיו צורך לעשות שוב את ההליקס. חשוב לזכור כי זמן הריפוי של הפצע ישתנה ביןן אדם לאדם ובמקרים קיצוניים ההחלמה תדרוש שנה שלמה.

כיצד מטפלים באוזן לאחר הניקוב?

לאחר ניקוב של הליקס, יש לחטא את המקום פעמיים ביום בכל יום עד שתהליך הריפוי המלא יסתיים. את הניקוי חשוב לבצע עם תמיסה של מי מלח שניתן להכין באופן ביתי על ידי הוראות מדויקות או לקנות בבתי מרקחת. החיטוי צריך להתבצע על ידי ניקוי האזור בצורה עדינה במשך לפות חמש דקות. לאחר מכן יש לשטוף את האזור במים נקיים ולנגב אותו במגבת נייר נקייה. יש להימנע משימוש בצמר גפן או מגבת בד מכיוון שהסיבים יכולים להיתפס בפירסינג, להסב כאב ולעיתים להזיז אותו ממקומו.

חשוב מאוד להימנע ממע בעגיל עצמו או בהזזה של העגיל יותר מכפי שנדרש וזאת בשל העובדה שגירוי עלול לגרום לדלקת או לאינפקציה באוזן. יש להגביל עד כמה שניתן את החיכוך של עגיל הליקס עם אביזרים שונים כגון: כובע, אוזניות ועוד. כמו כן, חשוב לישון על צד הראשי הנגדי לאוזן המנוקבת כל עוד העגיל טרי.

האם יש סיכונים בהליקס?

הסיכונים של ניקוב עבור הליקס יכולות להיות זיהום או צלקת אשר נובעים בעיקר מהעדר טיפול נכון בעגיל. סימנים שיכולים להעיד על זיהום הם: אדמומיות, נפיחות ורגישות של המקום, על אף שמדובר על דבר נורמלי שפירסינג חדש יכאב, יפריש מוגלה או ידמם בזמן שהוא מחלים, אם אתם מזהים דבר חמור יותר מגירוי או מטרד קל עליכם לפנות לקבלת טיפול רפואי.

מתי אפשר להחליף עגיל הליקס?

את ההליקס ניתן להחליף בקלות באופן יחסי אך יש לוודא כי המקום נרפא לחלוטין טרם מנסים להחליף את העגיל. אם אינכם יודעים כיצד להחליף את העגיל בפעם הראשונה, כדאי שתעזרו בפירסר.

עגיל הליקס הוא בחירה נפוצה מאוד כיום בתחום הפירסינג. ניתן למצוא סוגים שונים של הליקס כגון: מוט, חישוק או טבעת וכל אדם יכול לבחור את הסוג המתאים ביותר לטעמו האישי.

 

$(function(){setImageBanner('0cafd2f8-c666-47bf-8613-b1913a0da30c','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,21781,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה