גורוחוד תובעת פיצוי אישי מהמפכ"ל דודי כהן ומראש אגף משאבי אנוש, ע"ס 150,000 ₪ כ"א, בגין התנהלותם כלפיה, כאשר לדבריה הם ביזו את צו בג"צ שהורה להחזירה לשורות המשטרה. גודוחוב כאמור, תובעת להשיב אותה לאלתר לשירות פעיל בהתאם להחלטת בג"צ מיום 7.12.2010, ולשלם לה סך של 373,694 ₪ בתוספת ריבית והצמדה עד ליום התשלום בפועל בגין שנתיים בהן אינה מועסקת. הסכום הזה מורכב ממשכורת, זכויות סוציאליות והפסדי שכר נוסף. כמו כן תובעת גודוחוב, להמשיך ולשלם לה שכר וזכויות סוציאליות מידי חודש בחודשו מעתה ואילך.
בתביעתה מציינת גורוחוד כי התעלמו מצו בגץ מעבר לזמן הסביר, ולא פעלו על מנת להשיבה לשורות המשטרה כמתחייב "ונראה כי אין בכוונתם לעשות כן גם בעתיד, תוך ביזוי החלטת בג"צ והפרת חובתם לקיים את צו הבג"צ. חומרה יתירה נודעת למחדלם של הנתבעים בהיותם הם עצמם מי שממונים על שמירת החוק ואכיפתו."
ארוע החטיפה של השוטרת על ידי עציר בתחנת אשדוד סוקר בהרחבה בכלי התקשורת. כזכור, במאי 2008 הוזעקו גורוחוד ומפקדה לארוע פריצה באשדוד. לאחר שהשתלטו על הפורץ, אייל פרץ, אזקו את ידיו והובילו אותו לתחנת המשטרה. בשלב מסוים, השוטרת נשארה לבד עם העציר, החל ביניהם מאבק שבסופו הוא הצליח להשתלט עליה למרות היותו אזוק, גנב את אקדחה ואיים להרוג אותה אם לא יאפשרו לו לעזוב את המקום.
העצור גרר אותה לעבר רכב משטרתי, דרש ממנה לשחררו מהאזיקים, והורה לה לנהוג ברכב כשהוא ישוב מאחוריה ומצמיד אקדח לרקתה. בהמשך התנהל מרדף אחר הניידת בה נמלט העצור, ובסופו של דבר הוא נורה ונהרג על ידי כוחות המשטרה. במהלך העימות פגע אחד הקליעים ברגלה של השוטרת, שנזקקה לניתוח. בעקבות האירוע, מונתה ועדת חקירה משטרתית שבדקה את התנהלותם של המעורבים במקרה, התובעת ומפקדה, ולבסוף הורה מנהל אגף משאבי אנוש, באישורו של המפכ"ל, על פיטוריה של השוטרת בשל אי התאמתה לתפקיד.
השוטרת פוטרה לפני כשנתיים (מרץ 2009) ןב-7.12.10, לפני כארבעה חודשים, קבע בגץ: "נוכח הפגמים הרבים אשר נפלו בהחלטת המפכ"ל וראש אגף משאבי אנוש, באנו לכלל מסקנה כי פיטוריה של העותרת ממשטרת ישראל אינם עומדים במבחני הסבירות והם אף בגדר אמצעי בלתי מידתי... בהציבנו את השיקולים זה מול זה, ולאחר שבחנו את מהות הפגמים שנפלו בהחלטת הפיטורין ואת חומרתם, כמו גם את קיומם של אמצעים מידתיים יותר שיהיה בהם כדי לבחון מחדש את התאמתה של העותרת (התובעת) לתפקידים אחרים במשטרה, באנו לכלל הכרעה כי מן הדין להפוך את הצו על תנאי למוחלט, במובן זה שהחלטת הפיטורין, כפי שנתקבלה - אינה יכולה לעמוד. לפיכך, על המשיבים להשיב את העותרת לשירות פעיל במשטרת ישראל, ולמצוא תוך זמן סביר, ובהתאם לשיקול דעתם המקצועי, תפקיד אשר יהלום את ניסיונה ויכולותיה של העותרת".
תגובת דובר המשטרה:
"מאז פסיקת בג"ץ לא פנתה השוטרת לארגון על מנת לממש את זכותה לחזור לשירות. משתעשה כך, תטופל עפ"י המקובל".