המשא ומתן הקואליציוני לאן ומהו הנושא הרגיש והמשמעותי ביותר בקדנציה הקרובה


להאזנה לתוכן:

5 השנים הקרובות יהיו אולי הגורליות שידעה אשדוד בעקבות הסכמי הגג.
המו"מ הקואליציוני אמור להיות מסוכם עד תחילת השבוע, אולם נראה כי ישנו פלונטר מסובך שמישהו צריך לפרום.

צילום: פייסבוק גבי כנפו

הקדנציה הנוכחית היא נפיצה במיוחד, שכן ב5 השנים הקרובות יקבעו עובדות בלתי הפיכות כמו -
תמהיל הסכם הגג, היכן יבנו שכונות שלמות ומי יאכלס אותם – ציבור חרדי או ציוני?

החלטות קריטיות מסוג זה יקבעו את צביון העיר אשדוד בשנים הבאות – ככל שיחידות רבות יותר יופנו למגזר החרדי, כך אופי העיר יתהווה בהתאם ולהפך.

הפיך ובלתי הפיך:
החלטות שיתקבלו בנושאי חינוך, תיירות, רווחה וכו' ב 5 השנים הבאות, הן הפיכות וניתנות לשינויים, אולם החלטות בנושא תכנון ובינוי אינן הפיכות, ההחלטות האלו יקבעו מסמרות לדורי דורות באשדוד ומכאן הרגישות.

ביהדות התורה וש"ס מבינים זאת ולכן הם מבקשים שליטה בתחום תכנון הבניה בעיר -  ביהדות התורה ובש"ס מבקשים להיות הממונים על תיקים אלו כלומר יו"ר ועדת בניין ערים וממונים על ההנדסה. תיקים אלו יכריעו היכן בונים, מתי, באיזה גובה והתוצאה לקושיות אלו היא  תקבע - למי?
ככל שבתוכנית יהיו בניינים גבוהים יותר, כך האוכלוסייה החרדית תתקשה לגור שם (לא עולים במעלית בשבתות וחגים) וכן שאלת מרפסות סוכה וכו'.

נשאלת השאלה – אם לא הסיעות החרדיות ישלטו בתיקי התכנון בשתי קצבותיו, מי יהיה הבלנס? מי יצור את האיזון?

להיות אחראי על תיקים מסוג אלו ויו"ר הועדה הרגישה, דורש ניסיון רב ובקיאות בתחום – ומתוך 19 החברים הטבעיים בקואליציה, רק ראש העיר וגבי כנפו בעלי ניסיון והבנה בתחום המורכב.

אולם, ראש העיר, יחיאל לסרי,  לא מתכוון להיות בעל תפקיד פעיל בתחום התכנון והבנייה כפי שלא היה ולא רצה בכך בשנים קודמות.
גבי כנפו, ממ"ק ראש העיר ומנוסה מאוד בתחום - נכווה מתיקים אלו בקדנציה הקודמת עד כדי כך שהחליט לפרוש מתפקיד יו"ר הועדה באמצע הקדנציה ולא ידוע אם ירצה לעמוד בראש הועדה או ממונה על ההנדסה והתכנון בקדנציה הנוכחית.

בעל ניסיון רב נוסף הוא שמעון כצנלסון שזכה בבחירות למועצה, למספר הקולות הגבוה ביותר בעיר. הוא מהנדס ובעל ניסיון רב שנים בועדות התכנון והבנייה ובנושא בכלל. אולם הוא לא בעדיפות קואליציונית ראשונית וגם אם יהיה, כניסתו תצטרך לגרור ויתורים של שאר חברי הקואליציה, בעיקר החרדים שעשויים לעשות שרירים או להטיל וטו.

אלי לחמני, שהיה מספר שנים חבר בועדת בניין עיר, עסוק בלנסות ליצור בחירות חוזרות בבתי משפט ובזמן שהוא במאבק והתרסה נגד תוצאות הבחירות, הוא לא יוכל ולא רוצה לתת לגיטימציה לקואליציה שהוא טוען שאינה קבילה.

יתר חברי המועצה, שאמורים להיות שותפים קואליציונים , רובם ככולם חדשים, ומכאן לא רכשו ניסיון ובוודאי לא יוכלו לעמוד בראש ועדה שמעולם לא היו חברים בה ו/או ממונים על תיק ההנדסה והתכנון ללא רכישת ניסיון בסיסי בתחום. 

כיצד תראה הקואליציה?

הקואליציה הטבעית (אלא אם יוחלט שיהיו שינויים) אמורה להיות בנויה מהמפלגות החרדית שתמכו בראש העיר - ש"ס ויהדות התורה = 10 מנדטים + רשימת ראש העיר (אשדוד אחת) – 2 מנדטים + משה בוטרשווילי – 1 – סה"כ – 13 מנדטים.

הרשימות שהיו על הגדר – הלביאות, אשדודים ואלי נכט = 6 חברים.
סה"כ הקואליציה המבוקשת לכאורה מורכבת מ 19 מנדטים.

הבעיה בקואליציה מסוג זו - מה שהיה הוא שיהיה – גם ב 5 השנים הקודמות, הקואליציה מנתה 19 מנדטים, מהם -
10 חרדים, 3 של אשדוד בתנופה, 2 של אשדוד אחת, 2 אשדוד ביתנו, 1 משה בוטרשווילי ו 1 בוריס גיטרמן.
כלומר במידה וזאת תהיה הקואליציה - חוץ משינויים פרסונליים של חברי המועצה, לא יהיו שינויים מהותיים במדיניות ההנהלה וראש העיר רוצה שינוי!.

לאור הקרע שנוצר בעיר בשנה האחרונה המבחן יהיה האם יצליחו ראש העיר וגבי כנפו לאחד את השורות ולצור קואלציה רחבה יותר שתייצג את כלל הציבור בעיר, או שהנהלת העיר תהיה תחת רוב חרדי של למעלה מ 50% ( 10 מתוך 19)?!.

האם אבי אמסלם, יו"ר ש"ס יתעקש לשמור על רוב חרדי במועצת העיר או שכפי שהצהיר, הוא אכן יהיה נכון ופתוח לוויתורים לטובת אחדות העיר?
האם יחיאל לסרי וגבי כנפו יתעקשו על קואליציה רחבה, גם במחיר של ניהול מו"מ קשוח גם מול השותפות הטבעיות?

כל התשובות לשאלות המורכבות יהיו במהלך שבוע הבא

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה